ALS JE DE DUIVEL WILT BESTRIJDEN, MOET JE ZIJN BOEKEN LEZEN

danny.bloemenhof@gmail.com

De OudHerkse Blumengarten Bibliothek

Als de zolder doorzakt onder het gewicht van de daar opgeslagen boeken, als de garage spontaan de tanden toont bij het zicht van weer een nieuwe lading, als de bergplaats berustend zucht wanneer de aangeboden rommel boekendozen blijken te zijn, als de gang, de woonkamer en de eetplaats eigenlijk meer bibliotheek dan woonruimte zijn, als de vrouw met overdrachtelijke heimwee denkt aan de grote dagen van de publieke boekenverbrandingen ...

Dan is het tijd om er een paar te verkopen. Om de druppel op de hete plaat activeren. Om de goodwill extra-comptabel maken. Daarmee worden dan meteen een beetje fondsen vergaard om de Blumengarten Bibliothek meer te structureren. Om tot de kern terug te keren, en die kern de laten aangroeien.

Het gevaar zit daarin verscholen, dat die kern net als iedere massa in de ruimte materie aantrekt, materie die zich bij de massa voegt, en dan wordt het weer tijd om een nieuwe bladzijde aan te maken. Maar dat is voor in een andere Melkweg. Dit Zwarte Gat moet eerst bestreden worden.

Ik voeg er meteen aan toe dat ik geen professioneel verkoper ben. Een tuinier mag zijn teveel aan worteltjes en radijzen weggeven of verkopen, een Boekanier mag dat ook.

En geduld heb ik daarbij in overvloed. Ik verwacht niet dat ik morgen alles wat ik vandaag oplijst op deze bladzijde, kwijt ben. Maar wie wat wil, mag me mailen. Ik zal af en toe een paar boeken aan het lijstje toevoegen, zodat het aanbod altijd gevarieerd blijft. Mijn mailadres is bovenaan mijn blog duidelijk zichtbaar.

De verzending gebeurt bij voorkeur met Kiala, hetgeen een beetje moeite vraagt van u én van mij, maar dat de kosten voor de koper zo laag mogelijk houdt. Betaling gebeurt steeds op voorhand en per bankoverschrijving. Bij elke verkoop zal ik een bedrag aan het goede doel van mijn voorkeur schenken. Geen Blumengarten Bibliothek zonder menselijkheid. Meer daarover later. 

Als niet professioneel verkoper zal ik misschien hier en daar een term gebruiken, die interpretatie mogelijk maakt, vooral over de staat waarin boeken zich bevinden is er niet noodzakelijk éénduidigheid. Versleten, beschadigingen, gebruikt, bevuiling, gebruikt maar in goede staat, zeer goede staat, uitstekend, nieuwstaat, in het tweedehandscircuit is alles relatief. Maar ik tracht er zo eerlijk mogelijk mee om te springen. Zoals u weet, Jos Ghysen zei het reeds: mensen is misselijk. En bij elk boek staat er een korte of uitgebreide beschrijving, al naar gelang van mijn inspiratie. Of een verwijzing naar een bladzijde van mijn blog, waar ik een beschrijving acherlaat, alvorens het weeskind in uw handen achter te laten.

Oudenaarde, 12 november 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen