Pagina's

ALS JE DE DUIVEL WILT BESTRIJDEN, MOET JE ZIJN BOEKEN LEZEN

danny.bloemenhof@gmail.com

maandag 5 januari 2009

sommige nieuwjaarswensen echter...

De originaliteit ervan kan ik niet achterhalen, maar de zus die mij (en ongetwijfeld een heleboel andere collega's) deze wensen toezond, dient niettemin een Nobelprijs voor taalbisexualiteit te krijgen.

De naturel waarmee beide landstalen door mekaar gewreven zijn, en het klank- en kleurpalet dat beide vechtersbazen tentoonspreiden als ze maar door een voldoende schizofreen taalgrensbevolker tot linguistieke onkuisheid gedwongen worden, kan een nieuwjaar, één van die tragische rabiaat obligate perioden van gemaakte vrolijkheid dusdanig opvrolijken, dat ik met mijn klavierpen dermate verschroeiend uithaal om maar te vertellen dat in elke mens, als de inspiratie op het juiste ogenblik aangeboord wordt, een literair genie schuilt.

Vloms, Brussels Fraans en echt plat ketjesbrussels dui malkander gebroëkt gijft vuiwerk. Maar zo heb ik het nog nooit zien spetteren.

Lees dit, geniet van het spel, drink de boodschap, en bedenk dat dit één van die dingen is die mensen gemakkelijker de hand laat reiken naar een ander. Asdem moar verstot. Lijsta na ne kij.

Beste amis

Nous voilà déjà eind décembre en de fiesten zijn là. Cette année was voor ons une année de veranderingen, productives, of just nie. In het begin was tout le monde inquiet maar eindelijk is alles presque goed passé grâce à onzen esprit de samenwerking, enfin bakanst. Iedereen is d'accord pour dire que nous travaillons iel goe zonder hésitation en met wanig slechten humuir. Dat is de résultat van onze collaboration et goede entente dans le combat. Je voudrais vous dire dattekik veel chance heb d'avoir des bon clients comme gèllie. Altaad geried pour être aidé, toujours prêt om initiatieve te prendre zelfs als il y a des problémes. Bedankt voor tout ennekik hoop que cela continuera de volgenden année.

Meilleurs wensen voor de nouvel jaar 2009.

PS:ik wil ook remercier Bill Gates pour ce prachtige taal correcteur programme, zonder celui-ci zou ekik deze brief met veel fautes hemme moeten écrire !! ;-)

(ndlr) : Afin d'éviter tous problèmes pouvant se présenter avec notre nouveau
gouvernement, nous avons opté pour cette nouvelle forme de langage qui devrait
être à la portée de chaque bon belge qui se respecte. Tot encore n'e autre kie

Et A+

Merci, Anita, das schuun van aa. On voit que in aa famiele de poëzie is notoirement présent. Tis asofde In de rue des Bouchers ant wandelen zaat, moe zonder datte den poisson riekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten