Pagina's

ALS JE DE DUIVEL WILT BESTRIJDEN, MOET JE ZIJN BOEKEN LEZEN

danny.bloemenhof@gmail.com

zondag 21 maart 2010

Lees, lees, lees!

Een merkwaardig, maar zeer aangenaam initiatief vond ik op de lees-website-blog boekendingen, waarin aangekondigd wordt dat vrijdag 26 maart zal uitgroeien tot een boekenweggeefdag aan onbekenden. De bedoeling is om een geliefd boek weg te schenken aan "iemand", om hem of haar te overtuigen af en toe eens een boek ter hand te nemen om alzo de leeslust te bevorderen.

Dat is een initiatief van Italiaanse oorsprong, onder de naam van Leggere, leggere, leggere!, hetgeen hier in Vlaanderen gepromoot wordt onder de vanzelfsprekende vertaling: Lees, lees, lees!.

De Belgische-Italiaanse Margherita Mazzocchi heeft hier het initiatief genomen, en zelfs een Facebookgroep opgericht om het idee te promoten. Dolenthousiast ben ik zelf onmiddellijk lid geworden van deze groep. Vermits zij met Italiaanse spraakvaardigheid de zaak zoveel beter kan verwoorden dan ik, laat ik haar via de koppelingen zelf aan het woord om uit te leggen wat er precies bedoeld wordt. Ook in Nederland werd het initiatief overgenomen.

Als ik morgen de tijd vind, zal ik mijn boekenkasten eens uitdwijlen, en er één boek uithalen, om aan zomaar iemand te schenken, met een blaadje papier erin als bladwijzer, waarop de reden van de gift, en de betekenis ervan, uitgelegd staat. Wie weet tot wat dat leidt?

2 opmerkingen: